Storingen/diagnose

Storingen/diagnose

Een storing staat bij ons gelijk aan een uitdaging. Het oplossen van een lastige storing biedt ons veel voldoening. Wij zien dit als een positieve bijdrage aan onze kennis.

Onze werkplaats beschikt over moderne diagnose apparatuur waarmee vrijwel iedere auto kan worden uitgelezen. Vanaf 2001 zijn alle auto’s voorzien van zogenaamde 16-polige OBD stekkers waardoor ook universele garagebedrijven de mogelijkheid hebben om de stuurapparaten te kunnen uitlezen. Besturing van auto elektronica beperkt zich niet tot het motormanagement. Ook ABS, Airbag, Comfortsluitingen, Airco’s, automaten etc. zijn voorzien van een stuurapparaten die eveneens uitleesbaar zijn.

Bij sommige (belangrijke) storingen, zal het desbetreffende besturingssysteem dit op het dashboardconsole aangeven in de vorm van een controlelampje. Bijvoorbeeld als er bepaalde onderdelen zijn vervangen, losgekoppeld of wellicht defect zijn. Als controlelampjes buiten de contactstand om oplichten en blijven branden, is het wel van belang dat u naar de garage gaat om erachter te komen waarom het systeem een defect aangeeft. Een storing wordt namelijk niet altijd aangegeven tenzij het defect invloed heeft op de veiligheid, milieuvriendelijkheid en de duurzaamheid van uw auto. Een kapotte sensor kan bijvoorbeeld weer schade veroorzaken aan uw motor. Onze diagnosesoftware ondersteund vrijwel de meeste stuurapparaten van alle merken auto’s, om de database uit te kunnen lezen en de opgeslagen storingen te kunnen wissen.

Het wordt steeds lastiger om bepaalde onderdelen te kunnen vervangen zonder dat er een diagnosecomputer aan te pas moet komen. Zo biedt het systeem ons de mogelijkheid om sleutels en keycards in te leren en is het bijvoorbeeld geen probleem om sensoren als die van de bandendruk herkenbaar te maken aan de signaalontvanger. Ook onderdelen als verstuivers van Common-Rail motoren kunnen niet functioneren zonder dat deze worden geprogrammeerd. In feite mogen de oude verstuivers pas worden uitgebouwd nadat het systeem is uitgelezen door de computer. Hoe moderner de auto is, hoe meer de afhankelijkheid van de diagnosecomputer toeneemt. Gebruik maken van onze diagnoseservice behoeft geen afspraak, u kunt dus gewoon langsrijden om de auto te laten uitlezen en de storingen te wissen.

Uitlezen en storingsdatabase wissen kan al vanaf € 35,- ex BTW. Het inleren van sleutels of keycards valt indien mogelijk onder een ander tarief evenals het terugstellen van service intervallen.