Aircoservice

Aircoservice

Tegenwoordig zijn heel wat auto’s uitgevoerd met een volwaardig aircosysteem. Als het systeem niet meer functioneert, kan dit effect hebben op het klimaat binnenin de auto. Auto’s met een airco hebben meer last van luchtweerstand in het ventilatiesysteem, vanwege de aanwezigheid van een koeler. Er wordt bij een auto met een defecte airco dus minder snel frisse buitenlucht aangevoerd dan een auto zonder airco.

Vooral tijdens warmere dagen, zal er ten opzichte van een auto zonder airco veel meer hinder worden ondervonden van vocht en warme lucht. Vooral als het om een volautomatische climate control gaat is het vrijwel onmogelijk om volledig gebruik te kunnen maken van de automatische functies. Als het systeem niet meer functioneert kan dit diverse oorzaken hebben, meestal ontstaan problemen vanwege een lek of achterstallig onderhoud. U kunt bij ons terecht voor onderhoud of reparatie aan aircosystemen. In veel gevallen gaat het om een lekke droger/filter of condensor welke tegen goede tarieven kunnen worden vervangen. Veel autobezitters zijn in de veronderstelling dat aircoreparaties erg duur zijn en blijven met een defect systeem doorrijden. Meestal ontstaat een probleem door achterstallig onderhoud en blijken veel van de voorkomende problemen meestal prima op te lossen en zijn de onderdelen daarnaast vaak redelijk geprijsd.

Doorrijden met een matig gevuld systeem kan in geval de airco wel wordt gebruikt vieze schimmelgeurtjes veroorzaken of in het uiterste geval uw compressor kosten… Dan hebben we het wel over een dure reparatie.

Uw aircosysteem kan al worden afgeperst en gevuld met koudemiddel vanaf € 125,- inclusief BTW.

Let op: Deze dienst wordt alleen aan de hand van een afspraak uitgevoerd.